Новини

«Війна очима дітей»

Традиційно, напередодні відзначення Дня пам’яті та примирення наш музей відвідують гості.Цього року до нас завітали наймолодші мешканці селища, середня група дитсадка «Джерельце».

Діти затамувавши подих, слухали розповідь екскурсоводів (клубу «Пошук») Анастасії Вінніцької та Ганни Устюгової. В доступній формі вони здійснили мандрівку у грізні воєнні роки Другої світової.Діти побачили війну у фотодокументах та художніх картинах.

Малечі дуже хотілось доторкнутися до знахідок воєнних років, оскільки це для них зовсім інша історія.

Діти отримали задоволення від екскурсії, адже вони розширили свої знання про Велику війну, про народ, що здобув для нас перемогу.

Керівник музею Буторіна Л.І.

На передодні Дня визволення України від нацистських окупантів, наш музей відвідали наймолодші школярі. Екскурсовод Устюгова Ганна (вихованка гуртка «Пошук») розповіла дітям багато цікавого. Вони побачили речі, якими користувалися перші поселенці стоянки Кам’яна Могила.

Дуже цікаво було побачити вироби народних умільців селища: вишиті сорочки, рушники, вироби з дерева та солоного тіста.

Особливий  інтерес дітвора проявила до знахідок воєнного періоду, все це хотілось потримати в руках. Діти побачили  війну  в картинах та  фотографіях.  Експозицію  радянсько - німецької  війни продовжила війна на Сході України. Серед воїнів АТО  діти  впізнавали своїх  батьків та знайомих.

Екскурсія дала можливість дітям відчути зв’язок з поколіннями людей, які жили впродовж століть на нашій землі, створювали її красу та захищали і захищають наше майбутнє.

musei2.2018

musei1.2018               

 

 

 

 

 

 

Керівник гуртка :Буторіна Л.І.